Microcement - med utgångspunkt från Gävle hjälper vi dig! 

Gjutning med kvalité

Microcement för kök, golv, kakel och klinker

Microcement för kök, golv, kakel och klinker

Vår microcement kan appliceras på allt från små bänskivor till golv i en villa eller offentlig miljö på flera hundra kvadratmeter. Det vanligaste användningsområdet för microcementen är vid badrumsrenovering där badrummet inte är defekt utan bara i eget tycke omodernt och ”fult” i eget tycke.. och istället för att riva ut ett fullt fungerande badrum för stora belopp istället applicera microcement direkt på kaklet, eller perfekt för att få stora eller små foglösa bänkskivor, och som underlag kan vi använda din gamla bänkskiva och åter ge den nytt liv. Den färdiga ytan får ett exklusivt utseende som är lätt att rengöra och underhålla eftersom den inte har några skarvar där smutsen kan fastna.

Beroende på vilket av våra material ni väljer kan ni få allt från en slät yta utan struktur till en grov yta som påminner om en rustikare puts (texturerna).
Vi kan skapa betongytor i vilka färger ni vill och med flera olika ytbehandlingar. Mängden liv i materialet beror utöver på materialvalet även på hantverkaren, temperaturen luftfuktighet mm. med andra ord blir alla ytor unika.
När microcementen härdar får det en hård betong yta med mycket eller lite liv och struktur i.

Vilka material kan man då applicera microcement på då brukar vara en vanlig fråga…

Svaret är att det går att applicera på de flesta underlag men såklart är vissa bättre än andra.. en enkel tumregel är väl att ytskiktet blir aldrig starkare än dess underlag som exempelvis på plastmatta som är en fråga som ställs ofta. Det går men med tanke på att plastmattan i sig är väldigt ”mjuk” så gör det att om man tex utsätter det för ett väldigt skarp stolsben eller under en kontorsstol med hjul där tyng och nötning blir påtaglig så trycks ju mattan ner en aning och även om microcementen är väldigt flexibel och nötningstålig så kommer det med tid bli ett släpp eller utnött tidigare…

Däremot går det alldeles utmärkt att applicera på våtrumsmatta som är starkare och kraftigare än ”vanlig” plastmatta… Men där har jag min egen lösning för att göra golvet ”starkare” som vi kan gå igenom på plats…

En annan fin sak med microcement är att har man väl gjort proceduren en gång och åren går och man vill fräscha upp sitt badrum så är ju värsta jobbet gjort och man kan enkelt göra om till en ännu lägre kostnad och då microcement bara bygger enstaka mm så kan man göra det i princip en oändlighet.

Microcement stryks på våtrumsmatta

Fördelar med microcement

 • Snabbare - En badrumsrenovering på på befintligt kakel och klinker tar oftast 6-10 dagar. Lägger ni microcement på en våtrumsmatta brukar det ta 6-7 dagar. Detta kan jämföras med 3-4 veckor som en renovering från grunden brukar ta.
 • Slipp byggdammet - Genom att inte riva ut ert gamla kakel/klinker eller plastmatta slipper ni en stor del av byggdammet och kaoset i hemmet som ett sådant projekt innebär.
 • Billigare - Tiden och momenten ni sparar in på att inte riva ner hela badrummet och bygga upp det igen gör microcement badrum till en ekonomiskt fördelaktig lösning.
 • Miljövänligt - När du behåller ditt befintliga ytskikt gör ni en hållbar renovering och en insats för miljön.
 • Unikt - Skapa unika ytor med en grov eller fin struktur. Varm eller rå känsla och färg. Med microcement kan du skapa unika ytor efter din smak.
 • Lättstädat - Slipp fogar och ytor som tar evigheter att rengöra. Med microcement får du en lättstädad yta utan fogar och skarvar.
Kontakta oss Läs mer om våra andra tjänster

Nackdelar med microcement badrum

 • En vanlig microcement kan missfärgas av vatten om den inte sköts rätt, läs alltid skötselråden. Detta sker väldigt sällan men kan ske om man som kund inte vet hur ytorna ska skötas. Rekommenderar därför alltid mina kunder att välja vår produkt microstone Wp för att få en hård yta som tål vatten utan lack. 
 • På ”vanlig” microcement ska lacken återappliceras med några års mellanrum, Det är inget stort projekt men måste göras för att bibehålla skyddet.
 • Microcement säljs ofta som ett material som alla kan lägga. Detta gör att många köper en produkt i bygghandeln och tror att de ska nå ett bra resultat.
 • Alla applicerare lägger microcement på sitt sätt. Det betyder inte alltid att ett sätt är rätt och ett annat är fel. Det gör att alla ytor av microcement är unika. Med rätt erfarenhet kan man styra resultatet dit kunden vill. Utan kunskap och erfarenhet blir det tyvärr ofta problem. Be alltid om större prover för att undvika missförstånd.
 • Microcement är ofta dyrare än man tror. Microcement är billigare än att renovera ett badrum från grunden, men det är inte samma sak som billigt. En badrumsrenovering från grunden kostar ofta ca 150.000-200.000kr.
  Ett microcement badrum kostar normalt ca 1/3 av det priset. Om man lägger microcement på tätskikt istället för kakel och klinker så är microcement en dyr lösning.

Så nöjd!

Stort tack till killarna på Gefle CMNT! Mitt tidigare ojämna garagegolv är nu helt perfekt utjämnat...!

Janne Höij - 2022-07-31

Helt ny känsla i källaren!!

Både trappen ner till, vägen till, och golvet samt väggar i tvättstugan är jämna, täta och fina. Mycket bättre än vad jag vågat hoppas på! Rekommenderar!

Ewa Alveus - 2022-03-05